21/05/2025
Penunggang Dajal
Akhirnya apa yang kami jangkakan terjadi juga. Dimana negeri-negeri pembangkang khususnya tidak mengeluarkan lesen penjualan v**e. Adakah ini episode dendam kesumat mereka terhadap keputusan PMX? PMX lah yang telah mengambil keputusan untuk tepat bagi kami dengan menyegerakan terus AKTA 852 untuk mengawalselia v**e di Malaysia yang sebelum ini tertangguh dari zaman PM Najib Tun Razak. Fikirkan dengan wajar berapa lama? Keputusan ini diambil, Kerajaan negeri pembangkang telah menolak mengeluarkan lesen penjualannya dengan menunggang alasan fatwa. Benda jijik inilah kami benci dan sering kami ulangi jika kerajaan negeri mahu haramkan v**e haramkanlah sekali rokok. Kecuali komentar dari m***i Perlis yang nampak lebih adil.
Rujuk Links :
https://www.facebook.com/share/1985EEeLbJ/?mibextid=wwXIfr
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kenapa-tegas-terhadap-v**e-tidak-rokok-soal-m***i-perlis
Wujudnya v**e sebelum ini adalah satu alternatif berhenti merokok tetapi doktor-doktor di KKM telah memas**an v**e sebagai bahan merokok kedalam AKTA 852 walaupun kami berusaha menentangnya. 222 Ahli parlimen telah membuat keputusan dan akhirnya
1. GEG - Generasi Penamat - Dibatalkan
2. V**e diistilahkan sebagai bahan merokok- Diluluskan
Mendodoikan cerita tahyul mereka v**e sebagai alat pembunuh tanpa bukti menceritakan seolah-olah industri ini bagaikan pembunuh anak bangsa sendiri walhal industrilah yang banyak melahirkan jutawan-jutawan muda melayu 10 tahun yang lalu. Dari situlah kami mahu ianya dikawalselia secara tersusun maka pada awal tahun 2020 industri v**e ini telah dicukaikan oleh pihak Kastam Diraja Malaysia. Kami jangka kutipan semenjak ianya dibuat sehingga sekarang sudah pun menghampiri ratusan jutaan ringgit. Ini belum termasuk lagi perantinya yang wajib memiliki pensijilan sirim yang dikuatkuasaan oleh KPDNHEP. Walaupun cukai dikenakan kepada industri yang paling lawak tiada satupun lesen kilang ataupun kedai v**e dikeluarkan oleh seluruh PBT di Malaysia. Pihak Kastam terus mengambil cukai walaupun tahu kilang beroperasi tanpa lesen sah. Ini tidak termasuk Bon Jaminan yang dikenakan kepada pengilang tempatan. Kami ucapkan ribuan terima kasih kepada pihak Kastam tetapkan memberikan kasi Lesen cukai walaupun tanpa lesen PBT manakala Untuk pekedai p**a s**a kami ambil contoh di Negeri bertuah Melaka yang telah menerima perlaburan kilang v**e dari China sebanyak 3.5billion tetapi kedai v**e seluruh daerahnya tidak mempunyai lesen operasi.
Rujuk Links:
https://www.mida.gov.my/mida-news/cm-melaka-set-to-receive-rm3-5b-investment-from-china/
Disepak diterajang ditelanjang apalagi yang kementerian-kementerian di Malaysia ini mahu?
KPDNHEP
POLIS
KASTAM
PBT
KKM
Apa lagi yang kamu mahu?
Adakah kamu s**a mengambil komen-komen dimedia sosial sebagai rujukan? Dimana data-data kementerian anda? Dari mana sumber rujukan yang dirujukan. Dadah? Kedai v**e mana yang menjual dadah sila tangkap dan dedahkan bukanya bermain sentimen propaganda di media sosial sahaja.
Isu Haram Atau Lesen Sebenarnya? Sudah hampir 13 tahun isu ini tak pernah selesai walaupun pihak industri telah menghantar beratus surat. Sepatutnya DAJAL yang wujud di Kementerian terbabit harus dihukum kerana tidak amanah melaksanakan apa yang diamanahkan.
Didalam Akta 852 Kawalan Produk Merokok Demi Kesihatan Awam yang ditunggang jelas mengistilahkan produk utama v**e iaitu cecairnya dijadikan BAHAN MEROKOK. Kerja pemalas inilah menjadj rujukan sebagai undang-undang mereka tidak mahu wujudkan undang-undang persendirian untuk kawalselia v**e dan meletakan ayat DEMI KESIHATAN AWAM adalah paling bangang yang pernah wujud sebab sebenarnya sejak merdeka mereka sendiri gagal dalam menguatkuasaankan undang-undang kawalan tembakau. Rokok seludup masih is KING in Malaysia. Stop V**e Start Smoking Again!! puihhhh
Rujuk Links
https://seatca.org/dmdocuments/Malaysia%20Control%20of%20Smoking%20Products%20for%20Public%20Health%20%28Packaging%20and%20Labelling%29%20Regulations%202024.pdf #:~:text=untuk%20merokok%20melalui%20proses%20pembakaran;.%20“tembakau%20lerai”,produk%20yang%20mengandungi%20keseluruhannya%20atau%20sebahagiannya%20daripada
Dah haramkan penjualan v**e yang sama macam rokok? baik haramkan sekali rokok? kenapa tidak mahu? Adakah kerajaan negeri atau orang-orang besar dalam kerajaan negeri juga mempunyai saham dalam syarikat rokok? Sama juga dengan ubat-ubatan yang diseliakan oleh KKM dimana saham-sahamnya dimiliki oleh orang-orang dalam KKM atau kerajaan sendiri?
Istilah MEROKOK tidak pernah diubah oleh Dewan Bahasa tapi diubah oleh KKM
https://prpm.dbp.gov.my/Cari1?keyword=rokok&d=243192&
Cerita v**e di Malaysia ini boleh dibuat hikayat dongeng paling lawak didunia.
TAMAT PART 1